Arkitekturen

PRÆSTEMARKSHAVEN er et indbydende og elegant byggeri, der på raffineret vis nytænker rækkehusbyggeriet.

Tegnestuen FLÆKS har i tæt samarbejde med Brdr. Thybo Ejendomsudvikling udformet visionen for PRÆSTEMARKSHAVEN: At skabe et boligområde hvor fællesskab, mangfoldighed og natur er i højsædet.

Boligerne er samlet i små forskudte klynger, og som i en gammel landsbystruktur bugter og slynger huse og stier sig imellem hinanden. Ved at lægge parkeringen i samlende områder, minimeres asfaltområderne og der skabes plads til store grønne fællesarealer med rig mulighed for sikker leg og ophold for alle generationer.

PRÆSTEMARKSHAVEN består af 38 huse på en svagt skrånende grund i udkanten af Søften. I hele grundens længde er der udsigt til den smukke østjyske natur. Boligerne er vendt mod sydvest, så alle boliger orienterer sig både mod udsigt og eftermiddags- og aftensol.

Boligernes indretning og udtryk henvender sig til en bred målgruppe af både børnefamilier og seniorer. Med blandingen af etplans og toplanshuse, samt prioriteringen af fællesarealerne, er målet at skabe et område med en stor diversitet, hvor mennesker har mulighed for at mødes på tværs af alle aldre.

PRÆSTEMARKSHAVEN bliver opført i kvalitetsmaterialer fra inderst til yderst. Alle huse opføres i flotte Strøjer Teglsten i en behagelig gul tone med hvide og brune nuancer og farvespil.  Valget af danske teglsten har været af afgørende betydning, da stenen rummer alt det Brdr. Thybo Ejendomsudvikling står for: høj kvalitet, ordentlighed, holdbarhed og dansk design.  Stenen spiller venligt og elegant sammen med de grønne fællesområder, og de murede detaljer i murvingerne trækker tråde til den gamle danske muretradition, og skaber smukke indrammede kig igennem byggeriet.

I PRÆSTEMARKSHAVEN har alle boliger 2 terrasser – én til morgensol og én til aftensol. Så kan solen altid finde en uforstyrret plet i haverne. I forhaven skaber et skur og en pergola en imødekommende gårdhave, og i baghaven danner de grønne bøgehække et lille privat helle på de store terrasser.